MENO MALE Bielsko-Biała – Pizza Napoletana No 970.
Manu znajdujące się w tej restauracji to mocna inspiracja kuchnią śródziemnomorską. Główną rolę odgrywają oryginalne składniki, które są podstawą jakości.
Prosta, uniwersalna karta wzorowana na styl włoskiego obiadu celebrowanego w gronie rodziny oraz przyjaciół.
Kilka słów na temat podawanej pizzy:
- Ciasto dojrzewające ok. 12-24 godzin
- Mozzarella fior di latte (kwiat mleka)
- Pomidory S. Marzano oraz Pelati wyselekcjonowane i obrane ze skórki
- Oliwa extra virgine
- Świeża bazylia
- Średnica 30-33 cm
- Czas wypieku 60-90 sekund
- Temperatura w piecu ok. 450 stopni
- Jest mokra oraz cienka na środku
- Kształt nieregularny
- Naturalnie spieczone, a zarazem miękkie brzegi są wynikiem wysokiej temperatury pieca, który został zbudowany dla nas w wyniku sztuki i pasji przez rzemieślników z neapolu.
Takiej pizzy jeszcze nie jedliście
Mowa tutaj o pizzy z ziemniakami, na którą warto przyjechać i spróbować tego połączenia.

Nasza opinia
MENO MALE Pizza Napoletana ★★★★★ – Po zejściu z beskidzkiego szlaku górskiego wybraliśmy się do tej restauracji po wcześniejszym sprawdzeniu opinii. Zauważyliśmy pizzę z ziemniakami, która przyciągnęła naszą uwagę. Dodatkowo zamówiliśmy jeszcze pizze z krewetkami, salami oraz spinata piccante. Wszystko podane bardzo szybko, a w smaku po prostu rewelacja – szczególnie pizza z ziemniakami oraz krewetkami skradła nasze serca. Warto przyjechać do tego miejsca będąc w Bielsku-Białej. – Redakcja ZaplanujTo.pl
Zdjęcia

